ERASMUS LIBEREC 2022

13-Octubre-2022

Durant la primera setmana del mes d’octubre, del dia 2 al dia 8, sis nines i tres mestres de l’escola Es Puig, han pres part en una sortida del projecte Erasmus+ a la ciutat de Liberec, a la república Txeca, aquest projecte gira al voltant del que podem fer per lluitar contra el Canvi Climàtic. Ha estat una setmana plena d'experiències i vivències meravelloses, on a més, hem fet noves amistats. En aquesta trobada també hi han participat infants de Romania, Itàlia, Alemanya, Suècia i la República Txeca. Els infants han estat allotjats a cases amb les famílies d’infants de l’escola Txeca que ens ha rebut, cosa que ha permès un contacte i una relació més estreta entre els infants i les famílies.

El programa de feina ha estat ben intents, ara us en farem un petit resum. Vàrem arribar el diumenge horabaixa, després de volar de Palma a la ciutat alemanya de Dresde, des d’on vàrem agafar un tren que en dues hores ens va portar fins a Liberec, on les famílies d’acollida ja ens esperaven per recollir les nines. El dilluns vàrem visitar la universitat de Liberec, on ens varen mostrar diferents projectes que tenen en marxa per lluitar contra el canvi climàtic, i on prenguérem part a diferents tallers que havien organitzats. El dimarts vàrem visitar un centre eco-ambiental ubicat a les muntanyes. Allà vàrem dur a terme diferents activitats lligades a com ens relacionam amb la natura i férem una sortida al bosc per estudiar diferents aspectes de les relacions entre les persones i el medi ambient.

El dimecres, vàrem visitar el Tree Top Trail a les muntanyes Krkonoše. Aquí vàrem poder gaudir d’una visita guiada pel bosc estudiant les diferents varietats de flora i fauna de la zona, veient com el canvi climàtic els estava afectant. També poguérem gaudir de la visita a la seva torra de més de 48 metres d’alçada i que oferia unes vistes esplèndides de tota la zona. El dijous vàrem visitar l’escola d’acollida on explicàrem als seus alumnes quines actuacions feim nosaltres al Puig, per lluitar contra el canvi climàtic. També férem una sortida per repoblar una zona sembrant arbres. El divendres vàrem visitar el castell de Sychrov on veiérem una demostració de falconeria. Allà també vàrem fer diferents activitats per tancar la setmana de feina. El dissabte ens va tocar refer el camí d’anada, amb un sentiment de pena per acomiadar-nos de les noves amistats fetes, però també amb l’alegria de la tornada a casa.

Ha estat una experiència magnífica i plena d’aprenentatges. Ens emportam molts de bons moments i situacions engrescadores.